Ülke ekonomik krizle boğuşurken Erdoğan: Ekonominin kitabını evelallah yazdık

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’nda yaptığı konuşmada ülkenin ekonomik durumundan bihaber şekilde ekonominin kitabını yazdıklarını iddia etti.

Ülke ekonomik krizle boğuşurken Erdoğan: Ekonominin kitabını evelallah yazdık

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Çoğu arkadaşımız 28 Şubat dönemini bizzat tecrübe etti. Aramızda sakalından dolayı tahkikata uğrayanlar, başörtüsünden dolayı okulundan atılanlar, fikirlerinden dolayı soruşturma geçirenler, kimliğinden dolayı sürgüne gönderilenler oldu. İltica ile mücadele kılıfı altında aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 6 milyon insanımız vesayetçiler tarafından fişlendi.

Sadece MEB’de 33 bin öğretmen disiplin soruşturması 10 bini aşkın öğretmen disiplin cezası aldı 10 bini aşkın öğretmen istifa etti. Hanım kardeşlerimiz inançları ile meslekleri arasında tercih yapmaya zorlandı. Milletin inançlarıyla kavgalı darbeci zihniyetin Türkiye ekonomisine verdiği zarar 300 milyar doların üzerindedir.

Kemal Kılıçdaroğlu memurların hepsini tehdit ediyor, benim memur kardeşlerim bunlara pabuç bırakmayacak.

Son 19 yılda her başarının gerisinde çok ciddi bir emek gayret sabır strateji ve alın teri vardır. Her eser proje ve demokratik reform için çetin mücadeleler verdik. Çanakkale’de son tabliyenin vidalarını sıktık.”

Çanakkale Köprüsü yap-işlet-devretle yaptık. İnşallah 12 yıl sonra bu köprü devlete, millete kalacak.

Ama bunların kafası bunu basmaz. Nasıl yaptınız bunu diyor, işte böyle yaptık. Birçok yatırımlarımızı böyle gerçekleştirdik. Hâlâ gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. Millet ‘Aç’ diyor, 5 bin kişi burada çalışıyor. Bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor ona bakıyor. Biz bu noktada ekonominin kitabını evelallah yazdık, yazmaya devam ediyoruz.

Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeyi alışkanlık haline getirmiş bir avuç elite rağmen büyüttük.

Bunların hayalindeki Türkiye, ekonomisi IMF komiserleri tarafından yönetilen bir ülkedir.