Çorum Valisi'nin İskilipli Atıf sevdası: 'Biz sussak tarih susmayacak'

​Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, gerici İskilipli Atıf için mezar başı anmasına katılmasını "İskilipli Atıf Efendi, 'son devrin din mazlumlarından' biridir ve bu sıfatla rahmetle anılmayı hak etmektedir" diyerek savundu.

Çorum Valisi'nin İskilipli Atıf sevdası: 'Biz sussak tarih susmayacak'

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve kurucularına karşı şeriatçı isyanları destekleyen Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, idam edilişinin 96. yılında Çorum’da yine AKP ve devlet erkanı tarafından anıldı.

İskilipli Atıf için yapılan anmaya, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun da aralarında bulunduğu devlet erkânı ve çok sayıda AKP’li katıldı.

Anmaya katılmasının ardından gelen tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yapan Vali Çiftçi, İskilipli Atıf hakkında idam kararı verilmesine dair mahkeme sürecini anlatıp Uğur Mumcu’nun 11 Kasım 1992 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde, “İstiklal Mahkemeleri ‘mahkeme’ sayılmazlar. Bunlar savaş ve ihtilal dönemlerinde rastlanan anti-demokratik infaz kurullarıdır.” yorumunu yaptığını hatırlattı.

Vali Çiftçi, açıklamasında Türkiye’deki siyasal islamcılığın önemli “ideolog”larından Necip Fazıl Kısakürek’e de atıfta bulunup “Bu şekilde haksız-hukuksuz yapılan muhakeme sonucu idama mahkum edilen İskilipli Atîf Efendi, Merhum Necip Fazıl Kısakürek Üstadımızın tabiriyle, ‘son devrin din mazlumlarından’ biridir ve bu sıfatla rahmetle anılmayı hak etmektedir. Bizim yaptığımız da sadece bundan ibarettir. Rahmetli Sezai Karakoç Üstadımızın dediği gibi: ‘Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak…” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere İskilipli Atıf için Çorum’da geçen sene de aynı kadro ile bir anma yapılmış ve kentin CHP’li vekili Tufan Köse’nin tepki göstermesinin ardından CHP İskilip ilçe binasına saldırı düzenlenmişti.