İmamdan cuma hutbesinde skandal sözler: Cemaati, grev yapan doktorlara karşı kışkırttı!

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Kayalar Camisi’nde görev yapan imam, cuma hutbesinde, Konya’da görev yapan meslektaşları Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi nedeniyle yurt çapında greve giden doktorları hedef aldı.

İmamdan cuma hutbesinde skandal sözler: Cemaati, grev yapan doktorlara karşı kışkırttı!

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan Kayalar Camisi’nin imamı, Kurban Bayramı arifesinde kılınan cuma namazının hutbesinde doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla ilgili skandal sözler sarf etti.

Cami imamı, Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın başka bir hastanenin özel güvenlik görevlisi tarafından vurularak öldürülmesinin ardından can güvenliklerinin sağlanması talebiyle dün ve bugün greve çıkan doktorları hedef aldı.

Bugün Kayalar Camisi’nde cuma namazına katılan bir yurttaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan videoya göre imam, doktorların greve gitmesinin ‘daha fazla doktorun öldürülmesiyle’ sonuçlanacağını savundu. İmam, cinayetlere ‘meşru’ gerekçeler üretmeye çalışarak şu ifadeleri kullandı:

“Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var. Tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir; daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı, kadın cinayetleri… Televizyonlarda gösterile gösterile kadın cinayetleri çoğaldı. Bu neyi getirir. Sen hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, doktor da dedi ki ‘Bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun.”