ABD Ukrayna savaşını kızıştırıyor: Ukrayna ordusu ilk defa Amerikan ATACMS füzesi kullandı

Ukrayna ordusunun Zaporojye bölgesinde Amerikan ATACMS füzesi kullandığı öğrenildi.

ABD Ukrayna savaşını kızıştırıyor: Ukrayna ordusu ilk defa Amerikan ATACMS füzesi kullandı
Zaporojye Bölgesi Senatörü Rogozin, Ukrayna ordusunun Zaporojye bölgesinde Amerikan ATACMS füzesi kullandığını açıkladı.
Sputnik Türkçe‘nin haberine göre, Rusya’ya bağlanan Zaporozjye Bölgesi Senatörü Dmitriy Rogozin, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Ukrayna ordusunun Zaporojye bölgesinde Amerikan uzun menzilli ATACMS füzesini kullandığını belirtti.

TESLİMATI GİZLİCE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rogozin, “Bu gece Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna’ya teslimatı gizlice gerçekleştirilen Amerikan uzun menzilli ATACMS taktik balistik füzesini ilk kez kullanarak Zaporojye bölgesindeki Berdyansk kentinin banliyölerini vurdu” ifadelerini kullandı.

MİSKET SAVAŞ BAŞLIĞI TAŞIYOR

Rogozin ayrıca ATACMS füzesinin M74 savaş başlığının fotoğraflarını da paylaşarak, “Bu füzelerin her biri, M74’ün 275. savaş bileşenleriyle doldurulmuş bir misket savaş başlığı taşıyor” ifadelerine yer verdi.
Daha önce, Ukrayna parlamentosu Verhovna Rada Milletvekili Aleksey Gonçarenko, Amerikan uzun menzilli ATACMS füzelerinin Ukrayna’ya ulaştığını ve bu füzelerin Zaporojye bölgesindeki Berdyansk kentine düzenlenen bir saldırıda kullanıldığını ifade etmişti.