Adana'da Yeşil Sol Parti’ye saldırı girişimi

Sabah 10.30’da il binasına gelen şahsın görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde kadın önce duvara yapıştırılan Yeşil Sol Parti yazılı tabelayı ve yapıştırmaları kaldırmayı deniyor.

Adana'da Yeşil Sol Parti’ye saldırı girişimi

Adana’da HDP ve Yeşil Sol Parti binalarına saldırı girişimi yaşandı. Sabah saatlerinde Yeşil Sol Parti ve HDP’nin il binasının bulunduğu binaya gelen bir kadın, elindeki yanıcı maddeyle kapıda bir süre bekleyip uzaklaştı. Daha sonra partinin Seyhan ilçe binasının bulunduğu caddede görülen şahıs, partililer tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

Evrensel’dey er alan habere göre, sabah 10.30’da il binasına gelen şahsın görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde kadın önce duvara yapıştırılan Yeşil Sol Parti yazılı tabelayı ve yapıştırmaları kaldırmayı deniyor. Daha sonra çantasından yanıcı maddelerin bulunduğu şişeleri çıkarıyor. Yukarı çıkarak HDP ve Yeşil Sol Parti’nin bulunduğu kattan önce konulan demir kapı önünde yaklaşık 15 dakika bekliyor ve yanıcı maddeleri kapı önüne bırakıp ateşlemeden olay yerinden ayrılıyor.

HDP ve Yeşil Sol Parti’den yapılan açıklamada şahsın saat 16.00’da HDP’liler tarafından yakalandığı aktarıldı. Şahsın Seyhan ilçe binasının bulunduğu caddede, binadaki etkinliğe giden partililer tarafından görüldüğü ve yakalandığı bildirildi. Açıklamada “Adana İl Örgütümüze yanıcı madde ile yapılan saldırı girişiminde bulunan şahıs, saat 16.00’da etkinliğimiz olan Seyhan İlçe Örgütümüze de girmeye çalışmış ve oradaki arkadaşlarımız tarafından yakalanarak polise teslim edilmiştir” denildi.