Demokratik Suriye Meclisi Almanya Temsilcisi: ABD bölgeden kolay kolay çıkmayacak

Rudaw'a konuşan Kasım, her iki ülke arasındaki görüşmelerde ortak paydanın ise Rojava özerk yapılanmasını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Demokratik Suriye Meclisi Almanya Temsilcisi: ABD bölgeden kolay kolay çıkmayacak

Rojava yönetimine bağlı Demokratik Suriye Meclisi’nin (MSD) Almanya Temsilcisi Dr. Rızgar Kasım, Ankara ile Şam yakınlaşmasının stratejik açıdan Rojava’ya hizmet edeceğini iddia etti.

Rudaw’a konuşan Kasım, her iki ülke arasındaki görüşmelerde ortak paydanın ise Rojava özerk yapılanmasını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

ABD ve Koalisyonun Rojava’ya stratejik bir önem atfettiğini ve bölgeden kolay kolay çıkmayacağını belirten Kasım, “Koalisyon ile ABD, Türkiye ve Suriye’nin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik politikalarını onaylamıyorlar. Dolayısıyla Ankara ve Şam’ın yakınlaşması hem stratejik açıdan hem de kısa vadede genel Suriye krizinin özel de Rojava’daki Kürt sorunun çözümüne hizmet edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Kasım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye, Türkiye ve Rusya’nın uzlaştığı planların başarıya ulaşacağına inanmıyoruz. Çünkü ABD’nin bölgedeki varlığı stratejiktir ve buradan çıkmayacak. Eğer ABD olmasaydı Suriye rejimi ve Türkiye çoktan bölgemize (Rojava) saldırmıştı.”