HDP'nin yeni Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak oldu

HDP'de yeni eş genel başkanların belirleneceği 4’üncü Olağanüstü Kongresi başladı. Kongrede Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak, HDP'nin yeni Eş Genel Başkanları oldu.

HDP'nin yeni Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağanüstü Kongresi, Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrede HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, açıklamalarda bulundu.

İlk olarak kürsüye çıkan Pervin Buldan, “HDP, toprağın içine düşen cemre gibi sevgi fidanıdır. Bu cemreyi yok etmeye çalışanlar iyi bilsinler ki; bu mücadeleyi bitiremeyecekler” diyerek şunları kaydetti:

“Fırtınalara karşı hem direndik hem de mücadele ettik. Umudu çoğalttık, asla vazgeçmedik, geri adım atmadık, bir an bile tereddüt etmedik. Bize karşı çökertme planı uygulayanlar gördü ki diz çökmedik, ama onların çökertme planları çöktü. 5 yılı aşkın bu partide eş genel başkanlık görevini sürdürüyorum. Ancak şimdi büyük bir değişimin, büyük bir dönüşümün zamanıdır dedik. Son seçimlerde aldığımız oy oranı, hiçbirimizin kabul edeceği bir oy oranı değildir, yeterli değildir, eksiktir, azdır.”

Buldan’ın ardından kürsüye Mithat Sancar çıktı.

Sancar konuşmasında, “Bu kongre, sürecin finali değil; başlattığımız muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti’ye yığacağız, ama HDP ruh olarak da kurum olarak da devam edecek. HDP’ye yönelik eleştirilerin, bu süreçle ilgili çeşitli değerlendirmelerin önemi var. Ama bu fikriyata yönelik çeşitli çevrelerin sahneye sokmaya çalıştığı planlar da gerçektir. Bunlara karşı uyanık olmak ve dimdik ayakta duran HDP ağacını korumak hepimizin borcudur” ifadelerini kullandı.

YENİ EŞ GENEL BAŞKANLAR SEÇİLDİ

4’üncü Olağanüstü Kongresi’nde partinin yeni eş genel başkanları seçildi.

Buna göre, HDP’nin yeni Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak oldu.

Sultan Özcan, “HDP bir fikirdir ve bu fikir toplumsal yaşamın can suyu olarak engelleri aşarak kendine yeni yollar açma kudretindedir. HDP, yeni yolunda Yeşil Sol Parti ile mücadelesini sürdürecek ve bütün barikatları aşacak” ifadelerini kullandı.

Cahit Kırkazak ise “Bu mücadeleyi mutlaka başarıya götüreceğiz. Halkımıza da çağrımızdır, bize omuz verin, el verin. Hep birlikte yeni yaşamı, özgür yaşamı kuralım” diye konuştu.