İsrail, Yemen'i tehdit etti

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Sözcüsü Gendelman, Gazze'deki saldırılar nedeniyle ticaret gemilerini hedef alan Yemen'deki Husilerin tehditlerine 'güç kullanarak' karşılık vereceklerini söyledi.

İsrail, Yemen'i tehdit etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Sözcüsü Ofir Gendelman, çevrim içi düzenlediği basın toplantısında, Husilerin uluslararası kargo gemilerine yönelik saldırılarına ilişkin konuştu.

AA’nın haberine göre Gendelman, “Bu saldırılar uluslararası ticarete ve İsrail’e yönelik bir tehdit oluşturmaktadır ve bu tehdide güç kullanılarak karşılık verilecektir” dedi. Sözcü Gendelman, Husilerin saldırılarına karşılık verirken “kullanılacak güce” dair ise detay vermedi.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, bugün yaptığı yazılı açıklamada, son iki günde, çok sayıda geminin Kızıldeniz’den geçişinin engellendiğini belirtmişti.

Seri, tüm çağrı ve uyarılara kayıtsız kalan, petrol taşıyan ve İsrail’e giden bir Norveç gemisinin deniz füzesiyle vurulduğunu kaydetmişti.

Söz konusu saldırının Gazze’de Filistin halkının abluka ve zulme maruz kalmasına karşılık olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Seri, Gazze Şeridi’nin gıda ve ilaç ihtiyacı karşılanana dek Kızıldeniz’den İsrail limanlarına giden tüm gemilerin hedef alınacağını tekrarlamıştı.