Laiklik Meclisi'nden yeni yıl mesajı: Laiklik mevziini büyüteceğimiz bir yıl olması dileğiyle

Laiklik Mecslisi tarafından yayımlanan mesajda "Geleceği kazanmak için laikliği kazanacağımız, laiklik mevziini büyüteceğimiz bir yıl olması dileğiyle yeni yılınızı kutluyoruz." denildi.

Laiklik Meclisi'nden yeni yıl mesajı: Laiklik mevziini büyüteceğimiz bir yıl olması dileğiyle

Laiklik Meclisi yeni yıla ilişkin bir mesaj yayımladı. Geleceği kazanmak için laikliği kazanacağımız, laiklik mevziini büyüteceğimiz bir yıl olması dileğiyle yeni yılınızı kutluyoruz.” denilen mesajda şunlar kaydedildi:

“100. yılında Cumhuriyet’in tarihsel haklılığından güç alarak, hukukta ve idari yapıda dayatılan Ortaçağ kalıplarının dağıtıldığı; bugünün ve geleceğin kuşaklarında uygarlık değerlerinin, aklın, bilimin ve sorgulamanın egemen olduğu; toplumsal yaşamın tebaa değil, yurttaşlık esaslı kurulduğu; kadın-erkek eşitliğinin mutlak ve temel insan hakkı olarak yerleştiği, hayatı ileri doğru değiştirme iradesinin güçlendiği; aklın ve iradenin özgür olduğu eşit ve özgür bir gelecek için 2024 yılında laiklik mücadelesini güçlendirelim. Geleceği kazanmak için laikliği kazanacağımız, laiklik mevziini büyüteceğimiz bir yıl olması dileğiyle yeni yılınızı kutluyoruz.”