Müge Anlı'nın sorumsuz açıklamasına karşı RTÜK'e dilekçe

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programının 23 Kasım 2023 Perşembe günü yayınlanan bölümünde kadına yönelik şiddeti öven ifadeler hakkında yaptırım uygulanmasını istedi.

Müge Anlı'nın sorumsuz açıklamasına karşı RTÜK'e dilekçe

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, Müge Anlı’nın ATV’deki canlı yayında “kadına şiddetini öven, teşvik eden ve meşrulaştıran” açıklamaları nedeniyle yaptırım uygulanması için RTÜK Başkanlığına başvurdu.

İlhan Taşçı dilekçesinde ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programının 23 Kasım 2023 Perşembe günü yayınlanan bölümüne dair detayları paylaştı.

Gazete Duvar’ın haberine göre; Müge Anlı’nın, Denizli’de yaşanan bir cinayet ile ilgili telefon görüşmesi sırasında, “Bunu yayında söylemek belki doğru değil ama ben içimden geçeni, doğruyu söyleyeyim: Ben o kadını öldürmek için zaman kollarım be! Yani sol yanım dediğim adam eve başka bir kadın getirecek. Bana nikâh kıymamış, üç çocuğuma rağmen; gidecek o 2 çocuklu kadına nikâh kıyacak, benim evime getirecek. ‘Hatice’m Hatice’m’ diyecek. Ben onu öldürürüm bir şekilde. Yani ‘Ben öyle bir kadın mıyım, böyle bir kadın mıyım?’ diyorsun da, bunun kadınlıkla alakası yok. Ben sana ilk içimden geçeni söylüyorum” sözlerini hatırlattı.