TKH Gençliği: Kadir Has Üniversitesi'nde gerici provokasyona geçit yok!

TKH Gençliği'nden yapılan açıklamada, Kadir Has Üniversitesi'nde yaşanan provokasyona karşı üniversite öğrencilerinin ve gericilerin hedef gösterdiği Zeliha Gizem Sayın'ın yanında olduklarının altı çizildi.

TKH Gençliği: Kadir Has Üniversitesi'nde gerici provokasyona geçit yok!

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği (TKH Gençliği) Kadir Has Üniversitesi’nde gericiler tarafından yapılan provokasyona karşı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada “sosyal medyada yayılan görüntüler üzerinden mağduriyet devşirenler; söz konusu hocamıza “dini inancının ne olduğu dahi belli olmayan”, “hastalıklı ve kokuşmuş zihniyet” ve “sözde akademisyen” demekte; bu yaklaşımların “Müslüman Türkiye Cumhuriyeti’nde” yeri olmadığını ifade etmektedir. Bu yapılan açıkça bir provokasyondur” denildi.

“Üniversiteleri ve gençleri hafife alan TÜGVA, bugün Kadir Has Üniversitesi önünde açıklama yapan üniversiteli gençliğin laik bir ülke arzusunun karşısında şaşkınlığa uğramıştır” ifadeleri kullanılan açıklamada gericiliğe karşı mücadele vurgusu yapıldı.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Kadir Has Üniversitesi’nde yaşanan gerici provokasyon Kadir Has Üniversitesi’nde hocamızın yanındayız!

Gerici provokasyona geçit yok!

Kadir Has Üniversitesi’nde ibadethane önünde yaşanan ve sosyal medyada yayılan görüntüler üzerinden mağduriyet devşirenler; söz konusu hocamıza “dini inancının ne olduğu dahi belli olmayan”, “hastalıklı ve kokuşmuş zihniyet” ve “sözde akademisyen” demekte; bu yaklaşımların “Müslüman Türkiye Cumhuriyeti’nde” yeri olmadığını ifade etmektedir.

Bu yapılan açıkça bir provokasyondur!

Arkasına AKP’yi alan TÜGVA’nın örgütlediği bu provokasyon, “inanç” ve “manevi değerler” üzerinden üniversiteleri kuşatma hamlesinin bir parçasıdır. Üniversiteleri ve gençleri teslim almak isteyen AKP, tarikatlarla kol kola girerek bir kez daha Türkiye’nin ilerici birikimini boğmak istemektedir.

Gerici provokasyona izin vermeyeceğiz!

Üniversiteleri ve gençleri hafife alan TÜGVA, bugün Kadir Has Üniversitesi önünde açıklama yapan üniversiteli gençliğin laik bir ülke arzusunun karşısında şaşkınlığa uğramıştır.

Bu ülkenin “esas sahibi” olduğunu düşünen tarikatlara cevabımız bellidir: Sizin memleketimizde de üniversitelerimizde de yeriniz yok!

Üniversite aklın, bilimin, laikliğin merkezidir ve bunu bırakmaya hiç niyetimiz yoktur. Anayasayla yasaklanmış tarikat-cemaatler ve onların üniversite uzantılarının asıl amacı laikliği, bilimi ve üniversiteyi boğmaktır. AKP’ye kadro kaynağı sağlayan bu yapılara geçit vermeyeceğiz!

TKH Gençliği olarak gericilerin saldırısına uğrayan hocamızın yanındayız.

Okullarımızdaki gerici ve faşist yuvası geçit vermeyecek, çağdışı düşüncelerin kendisine alan bulmasının önü kapatacağız. Üniversiteli gençliği boğan bu gerici sisteme karşı “laiklik özgürlüktür” demeye çağırıyoruz.

Gericiliğin karanlığını önce okullarımızdan, sonra memleketimizden silip atacağız!