TKH Gençliği'den Bülent Arı açıklaması: Üniversitemizde tacizci istemiyoruz!

Adı taciz ve tehdit iddiaları ile gündeme gelen Bülent Arı hakkında TKH Genliği'nden açıklama geldi

TKH Gençliği'den Bülent Arı açıklaması: Üniversitemizde tacizci istemiyoruz!

Geçtiğimiz yıllarda adı taciz ve tehdit iddiaları ile gündeme gelen Bülent Arı’nın İstanbul Üniversitesi’nde tekrar ders vermeye başlaması üzerine TKH Gençliği’nden bir açıklama geldi. Okulların uzaktan eğitime geçtiği bu süreçte, üniversite yönetiminin bu durumu kullanarak vermiş olduğu geçmiş kararını çiğnediğine dikkat çekildi

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Geçtiğimiz dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “öğretim üyesi” Bülent Arı’nın eski öğrencisi olan ve Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan bir kadın akademisyeni taciz ve tehdit ettiği ortaya çıkmıştı. Kadın akademisyenin odasında gözaltına alınan Arı, gözaltından çıkar çıkmaz utanmadan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne dönmüştü. Öğrencilerin ve akademisyenlerin tepkileri sonucunda Bülent Arı hakkında İstanbul Üniversitesi tarafından sözde soruşturma başlatılmış ve geçici olarak okuldan uzaklaştırılmıştı.

Basında da yer aldığı üzere tacizci Bülent Arı, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’ne atanmıştır. Okulların kapalı olmasını fırsat bilen İstanbul Üniversitesi yönetimi tacizi ve tacizciyi kollamış, Mahmut AK rektörlüğünde bir rezil skandala daha imza atmıştır!

Bu adımın okulların kapalı olması fırsat bilinerek atılmış olmasıysa aynı zamanda bir acziyet göstergesidir. Ancak bizleri şaşırtmamaktadır. Bu ne İstanbul Üniversitesi yönetiminin ne de Bülent Arı’nın ilk skandalı değildir.

Bugün akademide yaşanan yozlaşma ve çürüme çok ciddi boyutlara ulaşmış, taciz ve şiddet olarak da kendini göstermektedir. YÖK’ün ve atanmış üniversite yönetimlerinin bu duruma geçit vermesi kadar ülkemizde yaşanan gerici kuşatmanın da bir ürünü olan bu durum bizler tarafından kabul edilemez.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak İstanbul Üniversitesi yönetimini ve tacizci Bülent Arı’yı uyarıyoruz!

Üniversitemizde tacizcileri de tacizi “ak”layıp tacizcileri kollayanları da istemiyoruz!

Bu skandala imza atanlar da Bülent Arı’da istifa etmeli, üniversiteden defolmalıdır!

İstanbul Üniversitesi – TKH Gençliği
15.03.2023”