TKH, Osmangazi Köprüsü'nü kamulaştıracak

"Bu ülke topraklarında yer alan bütün zenginlikler bu ülkenin emekçi halkınındır, patronların ve AKP’nin değil! Köprüler, otoyollar, havalimanları emekçi halkın alınteri ile yapılmıştır, mülkiyeti de işletmesi de kamuya ait olmalıdır."

TKH, Osmangazi Köprüsü'nü kamulaştıracak

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) çarpıcı bir Osmangazi Köprüsü videosu yayınladı. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in yurttaşlara seslendiği videoda, Osmangazi Köprüsünün sermayeye peşkeş çekilmesinin vatana ihanet olduğu vurgulanırken, sosyalistlerin iktidarında Osmangazi Köprüsünün kamulaştırılacağı ifade edildi.

Videoda şu ifadeler yer aldı:

“Mesele köprü yapmak değil, bunu halkın çıkarlarını gözeterek yapmaktır. Arkamızda gördüğünüz Osmangazi köprüsü başlangıcından bugüne ve geleceğe kadar sermayeyi ihya projesinden başka bir şey değildir.

Osmangazi Köprüsü kamu yararı değil kamu zararı projesidir, kâr ve rant odaklıdır!

Köprünün rantını yiyen haramilere günlük araç geçiş garantisi veren AKP iktidarı tam anlamıyla ülkenin yağmalanmasının en büyük örneğini ortaya koymuştur. Şu anda devlet köprüden geçsin ya da geçmesin araç başına 35 dolar artı kdv gibi bir sözü patronlara vermiştir. Yapıldığı günden bugüne kadar devlet tarafından garanti edilen ancak köprüden geçmeyen milyonlarca aracın garanti tutarı hesaplandığında en aşağı 1 milyar 275 milyon dolar yük olduğu görülmektedir. Köprünün maliyetinin 1 milyar 418 milyon dolar olduğunu düşünülürse, bugüne kadar neredeyse köprünün maliyeti kadar büyük bir meblağ, halkın cebinden alınarak sermaye sınıfına aktarılmıştır. Geçiş garantisinin dolar bazında olması ve türk lirasının her geçen gün değer kaybetmesi de işin cabasıdır.

Bu ülke topraklarında yer alan bütün zenginlikler bu ülkenin emekçi halkınındır, patronların ve AKP’nin değil! Köprüler, otoyollar, havalimanları emekçi halkın alınteri ile yapılmıştır, mülkiyeti de işletmesi de kamuya ait olmalıdır.

Bu yağma ve talan düzenini değiştireceğiz!

AKP’nin yap-işlet-devret modeli ile yandaşlara peşkeş çektiği bütün kay­naklara el koyacağız. Bu doğrultuda yapılan bütün ihaleleri, verilen garan­tileri iptal edeceğiz. Osmangazi köprüsünün 2035 yılına kadar asalak sermaye grupları tarafından sömürülmesine geçit yok. Osmangazi köprüsünü kamulaştıracağız!”