Türk vatandaşlarının Sudan'dan tahliye operasyonu tamamlandı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sudan'da 15 Nisan'dan bu yana ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında yaşanan çatışmaların endişe kaynağı olduğu belirtildi.

Türk vatandaşlarının Sudan'dan tahliye operasyonu tamamlandı

Dışişleri Bakanlığı, Sudan’da bulunan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye dönüşünün sağlanması için 23 Nisan’da başlayan tahliye operasyonlarının bugün tamamlandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sudan’da 15 Nisan’dan bu yana ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında yaşanan çatışmaların endişe kaynağı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Ülkemiz aynı zamanda, meselenin barış zemininde çözümü için de çeşitli girişimleri hayata geçirmekte ve Sudan’da daha fazla kardeş kanı dökülmemesi için her türlü diplomatik yolu seferber etmektedir. Sudan’da bulunan vatandaşlarımızın yurda dönüşlerinin sağlanması amacıyla 23 Nisan 2023 tarihinde başlayan tahliye operasyonlarımız, bugün tamamlanmıştır. Tahliye operasyonlarımızda kara yolu, deniz yolu ve hava yolu seçeneklerinin tümü kullanılmış; bu süreçte vatandaşlarımızın güvenliği planlamalarımızın odağında yer almıştır” ifadeleri kullanıldı.