Devrim Muhafızları Albayı öldürüldü

Devrim Muhafızları Albayı, Pakistan sınırında öldürüldü

Devrim Muhafızları Albayı öldürüldü

İran’ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaletinde görev yapan Devrim Muhafızları Ordusu Albayı Hüseyin Ali Cavdanfer, silahlı bir saldırı sonucunda yaşamını yitirdi. Sistan ve Belucistan eyaletinin Rask bölgesinde, Ceyş’ul Adl örgütü ile çıkan çatışmaların ardından, Albay Cavdanfer’in devriye görevinden dönerken kimliği belirsiz kişilerin düzenlediği silahlı saldırıya uğradığı ve bu saldırı sonucunda hayatını kaybettiği bildirildi.

İRAN, PAKİSTAN’DAKİ HEDEFLERİ VURMUŞTU

İran, dün sınır bölgesinde güvenlik güçlerine saldırı düzenleyen Ceyşu’l Adl örgütünün, Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki Panjgur bölgesindeki iki üssüne füze ve İHA saldırısı düzenlediğini açıkladı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise hava saldırısında iki çocuğun öldüğünü, üç çocuğun da yaralandığını duyurdu. Pakistan, bu saldırıyı “egemenlik ihlali” olarak nitelendirdi ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunacağını belirtti. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saldırının ardından Tahran Büyükelçisi Muhammad Mudassir Tipu’yu geri çağırmaya karar verdiğini açıkladı.

SURİYE VE IRAK’TA DA BAZI NOKTALARI HEDEF ALMIŞTI

İran, Pakistan’dan önce Suriye ve Irak’a hava saldırıları düzenlemişti. İran, Suriye’de IŞİD’e ait hedefleri ve Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentindeki İsrail dış istihbarat servisi Mossad ile ilişkilendirilen bir karargahı balistik füzelerle vurduğunu duyurmuştu.