Gazeteci Seyhan Avşar hakkında adli kontrol talebi

Geçtiğimiz günlerde ifadeye çağırılan gazeteci Seyhan Avşar, bugün verdiği ifade sonrası adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi

Gazeteci Seyhan Avşar hakkında adli kontrol talebi

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’e ilişkin haberinin ardından Halktv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar, İstanbul Cumhuriyet Başsavılığı’nın yürüttüğü ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ’yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamaları kapsamında soruşturma yürüten savcıya bir buçuk saat ifade verdi.

Savcılık sorgusu sonrası Avşar, adli kontrol şartıyla suç ceza hakimliğine sevk edildi. Avşar’a yönelik adli kontrol şartı haftada bir imza verme ve yurt dışı çıkış yasağını kapsıyor. Savcılık, sevk yazısı sonrası sulh ceza hakimliği, Avşar’ı serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Seyhan Avşar Halktv.com.tr’de uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ‘felçli’ lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın o dönem cezaevlerinden sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temasa geçmek istediğini ve Gürlek’in gelişmeleri takip eden narkotik daire başkanlığı tarafından uyarıldığını yazmıştı.

Haberde Urfi Çetinkaya’nın adamları tarafından, Adli Tıp Kurumu’ndan Çetinkaya’nın sağlık durumunun cezaevinde kalmaya uygun olmadığına dair rapor hazırlanması için 5 milyon dolar teklif ettiği iddia edildi. İstihbarata takılan bu bilgi Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bildirilmeden önce Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu başkanına iletilerek operasyonun önü kesildi.

Seyhan Avşar’ın yaşananları sosyal medya hesapları üzerinden duyurmasının ardından hakkında soruşturma başlatıldı. Avşar, Gürlek’in avukatının İstanbul Adliyesi’ne giderek gözaltına alınması konusunda baskı yaptığını iddia etti. Soruşturmanın başlatılmasının ardından akşam saatlerinde Avşar’ın evinin önünde polisler gelerek Avşar’ı ifadeye çağırdı.