Hekim mi hafız mı belli değil: "Kur'an ve hadis ışığında tıp" semineri veren Demirkol şimdi ise AKP'nin Bolu adayı

AKP'nin Bolu Belediye Başkan adayı belli oldu.

Hekim mi hafız mı belli değil:

Bugün AKP’li Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan AKP belediye başkan adayları arasında Bolu Belediyesi için aday gösterilen Dr. Muhammed Emin Demirkol’un 2017 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde “Kur’an ve hadis ışığında tıp” başlıklı konuşma yaptığı açığa çıktı.

DEMİRKOL KİMDİR?

Muhammed Emin Demirkol 1984 senesinde İstanbul’da doğdu. İlk öğrenimini Yeniçağa’da Yaşar Çelik İlkokulu’nda, orta öğrenimini Bolu İmam Hatip Lisesi’nde, lise tahsilini de İstanbul Bağlarbaşı Lisesinde tamamladı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2009 yılında tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlayarak 2014’te İç Hastalıkları Uzmanı oldu. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde 2 yıl süreyle başhekim olarak görev yaptı. Daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Ana Bilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak akademik kadroya atandı.

AYNI ZAMANDA “KENDİSİ MEALLİ HAFIZMIŞ”!

İç Hastalıkları Uzmanı olan ve aynı zamanda bir dönem Bolu İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Demirkol’un, bu görevini yürüttüğü 2017 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde üniversite ve Kızılay ortaklığıyla düzenlenen “Kur’an ve hadis ışığında tıp” başlıklı bir seminer verdiği ortaya çıktı. Sağlık müdürü olarak böyle bir semineri vermesi garipsenen Demirkol’dan etkinliğin afişinde “Kendisi mealli hafızdır” yazılarak bahsedilmesi ise dikkatleri çekti.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı ile merkez ve taşra teşkilatları başta Menzil olmak üzere tarikatların büyük rekabet içerisinde olduğu bir alan. Adı geçen Muhammed Emin Demirkol’un hangi tarikata mensup olduğunu açık kaynaklardan bulamadık.