Hüseyin Aygün Dersim Belediye Başkanlığı’na aday: Umut, cesaret ve yaşama sevinci ile...

Hüseyin Aygün "Umut, cesaret ve yaşama sevinci ile..." diyerek yola çıktı

Hüseyin Aygün Dersim Belediye Başkanlığı’na aday: Umut, cesaret ve yaşama sevinci ile...

Bugün saat 12.00’da Dersim’de Şaroğlu Otel’de gerçekleştirilen toplantı ile Hüseyin Aygün’ün 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Dersim Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olduğu kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya yoğun bir katılım gözlendi.

İŞSİZLİK, HAYAT PAHALILIĞI, ÇEVRE TALANINA SON…

Toplantıda söz alan Hüseyin Aygün, kentin ve halkın sorunlarına dikkat çektiği konuşmasında Dersim’in dışarı göçlerle boşalmasına ve işsizlik, hayat pahalılığı, çevre talanı sorunlarına değindi. Özellikle gündeme geldiği günden beri halkın yoğun tepkisine muhatap olan Kırmızıdağ projesi için Hüseyin Aygün, “O projeyi kaldırıp çöpe atacağız arkadaşlar” sözlerini kullandı. Bölgede kurulan bazı seçim ittifaklarının pazarlıkçı üslubundan bir Dersimli olarak utanç duyduğunu da belirten Aygün’ün konuşması salondakiler tarafından coşkuyla karşılandı.

GÜÇLÜ BİR HALKÇI BELEDİYECİLİK

Toplantıda Dersim Halk İnisiyatifi adına söz alan Türkiye Komünist Hareketi Dersim İl Başkanı Yaşar Yamaç hem Dersim’in, hem de gelecek süreçte Türkiye’nin emekçi sınıflarının lehine bir inisiyatif alarak bu süreçte Hüseyin Aygün’ü desteklediklerini açıkladı. Yaşar Yamaç konuşmasında Dersim’de güçlü bir halkçı belediyecilik örneği sergilenmesi için elllerini taşın altına koyduklarını söyledi.

Toplantıda söz alan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır Bellice Dersim halkının karşı karşıya olduğu yoğun işsizlik ve ekonomik durgunluk sorununa değinirken; çiftçi ve aynı zamanda çevre gönüllüsü Hülya Aslan ise Dersim’in özellikle turizm döneminde maruz kaldığı çevre kirliliğine ve buna alternatif olarak geliştirilebilecek ekoturizm yaklaşımlarına sözlerinde yer verdi.

ÖĞRENCİLER DE KONUŞTU

Dersimli öğrenciler adına söz alan Munzur Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Deniz Kurt ise özellikle öğrenci gençlerin Dersim’de yaşadığı pahalılık, barınma ve ulaşım sorunlarını dile getiridi. Öğrencilerin tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur kalmak istemediklerini söyleyen Deniz Kurt konuşmasını “Eşit, özgür, laik bir yaşam için gençlik geleceğine sahip çıkıyor ve bu memleket bizim diyor” sözleriyle noktaladı.