TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Laiklik Özgürlüktür' etkinliğinde buluştu!

TKH Gençliği aylardır yürüttüğü "Laiklik Özgürlüktür" kampanyasının buluşmasını gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne'de gençler buluştu.

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Laiklik Özgürlüktür' etkinliğinde buluştu!

TKH Gençliği aylardır yürüttüğü “Laiklik Özgürlüktür” kampanyasının buluşmasını gerçekleştirdi. Liselerde, üniversitelerde iyice artan gerici müdahaleler, hayata geçirilen uygulama ve müfredatlara; ÇEDES projesine, yeni Maarif Modeli ve Anayasa değişikliği tartışmalarına karşı yan yana geldi.

Etkinliğe yitirilen devrimcileri anarak başlayan TKH Gençliği’nin açılış konuşmasını Mustafa Yalçınkaya gerçekleştirdi.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, özel üniversiteler adına Esenyurt Üniversitesi’nden öğrencilerin söz aldığı toplantıda Anadolu, Fen, Kız Anadolu liselerinden öğrenciler de söz aldı.

Konuşmalarda üniversitelerde ve liselerde yaratılan gerici ve piyasacı düşüncenin karşısında olduğunu söyleyen gençlik konuşmalarında “Üniversitelerimizi de memleketimizi de bir avuç patrona, gericiye bırakmayacağız demek için buradayız. Dalga dalga aydınlık olmak, karanlığın üstüne yürümek ve meydanları yeniden zapt etmek için buradayız; çünkü onların düzeni karanlıktır; onları düzeni gerici ve piyasacıdır; fakat laiklik özgürlüktür! ifadesine yer verdi.

Etkinliğin sonuna doğru Türkiye Komünist Hareketi Merkez Komite üyesi Irmak Ildır’ın, Türkiye’yi bekleyen anayasa değişikliği gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak gençliğe mücadele çağrısı yaptı.

Son olarak TKH Gençliği “Laiklik Özgürlüktür!” deklarasyonunu okuyarak 30 Haziran Laiklik Yürüyüşü’ne çağrı yaptı. Etkinlik sonunda yeni parti üyelerine rozetleri takıldı.

Ankara, İzmir ve Edirne’de de gençlik “mücadeleye” çağırdı

TKH Gençliği’nin çağrısıyla İzmir, Ankara ve Edirne’de de gençler buluştu. Ankara’da TKH İl Binasında gerçekleşen buluşmada konuşan gençler, Ankara üniversitelerinde devam eden mücadelelere dikkat çekti. Partili mücadelenin altının çizlldiği konuşmalarda, laiklik özgürlüktür çağrısının daha da büyüyeceğinin altı çizildi.

İzmir’de Sınıf Tavrı Karşıyaka Lokalinde buluşan gençler, üniversite ve liselerde devam eden mücadeleleri anlattı. Gençliğin bugünkü mücadelede önemli bir rol oynadığının belirtildiği konuşmalarda, “gençliğin” taleplerinin yükseltileceği vurgusu yapıldı.

Edirne’de de buluşan gençler, üniversitede yürüttükleri mücadeleyi anlatırken, yeni partili olan arkadaşlarına rozet taktılar. Edirne’de her liseye ve üniversitenin tüm öğrencilerine seslerini ulaştırma kararlığını göstereceklerini belirten gençler, yeni dönemde daha fazlasını yapacaklarını bildirdiler.

TKH Gençliği’nin çağrısıyla yapılan buluşmalara 26 Mayıs günü Çanakkale ile devam edilecek.