TOKİ mağdurlarından eylem: Mağdurlar burada, Murat Kurum nerede?

Mağdurlar adına açıklama yapan Fırat Balta, 2019 yılında verilen vaatlerle 2023’te verilen vaatlerin arasında çelişkiler olduğuna dikkat çekti.

TOKİ mağdurlarından eylem: Mağdurlar burada, Murat Kurum nerede?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, ancak konutlarının 4 yıldır teslim edilmemesi ve konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar nedeniyle mağdur olduklarını söyleyenler bugün İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Mağdurlar adına açıklama yapan Fırat Balta, 2019 yılında verilen vaatlerle 2023’te verilen vaatlerin arasında çelişkiler olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“2019 yılında verilen vaatler, 860 ve 1100 TL taksit ödemesiyle beraber yaklaşık daire fiyatlarının 160 ve 210 bin olarak belirlenmesi neticesinde bizlere vaat edilen bir hak vardı. Yalnız 2023’e girdiğimizde daire fiyatlarının fahiş arttığını gördük. Normalde bir tane dairenin maliyeti 1,5 milyon olmasına rağmen devletin dar gelirli vatandaşa 3 milyon ve 4,5 milyon arasında bir daire vermesinin mümkün olmayacağını buradan belirtmek istiyoruz. Maliyet olarak Sayın Murat Kurum’un ve TOKİ’nin yapmış olduğu açıklamalarda, maliyetin kesinlikle bu dar gelirli vatandaşa yansıtılmayacağının açıklamasını kamuoyunda ve kamu kuruluşlarında belirtmişti. Maliyet açıklaması olarak belirtmek istediğimiz şudur. Maliyet olarak Tuzla bölgesinde, Maltepe’de 7 milyar TL’ye alınan arsanın 2,5 milyarını tutup askeriyeye tesis yapmalarıdır. 2,5 milyar yapılan tesisin maliyetini de bu dar gelirli vatandaşlara maalesef ki yükleniyor. Bunu devletin bir an önce çözmesi gerekli. Hazine’den yardım mı alınıyor, fon mu sağlanıyor; orası dar gelirli vatandaşın hiçbir şekilde umurunda olmaz.