Cezaevinin çatısı uçtu, mahkûmlar altında kaldı

Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi'ndeki Açık Cezaevi'nin çatısı şiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu.

Cezaevinin çatısı uçtu, mahkûmlar altında kaldı

Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’ndeki Açık Cezaevi’nin çatısı şiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu. Çatının avluda bulunan mahkûmların üzerine düşmesi sonucu 20 kişi yaralandı.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, “Şu an hala çatının altında kalan mahkûmlar var. Ekipler onları kurtarmaya çalışıyor” dedi.

Bugün Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’nde meydana gelen olayda, 5 bloktan oluşan Açık Cezaevi’nin mahkûm koğuşlarının bulunduğu iki blokunun sactan yapılan çatısı şiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu ve bu sırada uçup avluda bulunan mahkûmların üzerine düştü.

Olay sağlık ekiplerine bildirilirken cezaevine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ve sivil savunma ekipleri de bölgeye hareket etti. Cezaevinden 20 yaralı Gümüşhacıköy ve Merzifon Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, yaralıların hastaneye sevk edildiğini belirterek, “Ancak hala devrilen çatı altında kalan mahkûmlar var. Onlarla ilgili kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD, belediye ve sağlık ekipleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan fırtına da sürüyor. Bu nedenle çatı altlarına çok fazla yaklaşamıyoruz” dedi.